voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

ingrediënten

400 gram sperziebonen

1 krop sla

2 blikjes tonijn

370 gram witte bonen

1 rode ui

4 tomaten

1 citroen

4 eieren

2 eetlepels citroensap

5 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

theelepel gedroogde tijm


  • 1 Kook de sperziebonen met zout in 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel ze over borden of een schaal.
  • 3 Schik de sperziebonen, de tonijn, de witte bonen, de uiringen en de tomaatpartjes op de sla.
  • 4 Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken. Giet de warme dressing over de salade en garneer met de parten citroen en ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 29 gram