online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

ingredi├źnten

400 gram gemengde witvisfilets

5 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 kleine venkelknol

1 kleine wortel

2 sjalotjes

1 ui

2 eetlepels tomatenpuree

1 liter visbouillon van tablet

1 ciabattabrood

1 stokbrood


  • 1 Snijd de (ontdooide) vis in kleinere stukken of repen. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, de helft van de knoflook en de tijm.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de venkel, de wortel en de sjalotjes 2 minuten.
  • 3 Schep de tomatenpuree erbij en bak deze 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 8 minuten.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Bestrijk de broodplakken met dit mengsel en rooster ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 23 gram