online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Meloensalade met parmaham

Meloensalade met parmaham

ingrediënten

75 gram veldsla

75 gram rucola

2 eetlepels pijnboompitten

1 galiameloen

150 gram parmaham

8 cherry-/kerstomaatjes

20 blaadjes verse basilicum

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

1 theelepel honing


  • 1 Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Leg de meloen en ham op de sla. Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten erover. Garneer met blaadjes basilicum en druppel de dressing erover.

bereidingstip

Serveer de meloen in bolletjes in plaats van in plakken of blokjes. Gebruik hiervoor een bolletjessteker.

wijnadvies

Het fruitige van de meloen en het wat zoutige van de ham past mooi bij een aantal wijnen, zoals Kastelbourg Pinot Blanc, Villa Mondi Soave en Danie de Wet en Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram