voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
35 min.
tussendoortje
recepten Memory cupcakes

Memory cupcakes

ingrediënten

125 gram boter

125 gram suiker

2 eieren

2 eetlepels melk

125 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram gemengde vruchtjes

150 gram pure chocolade


benodigdheden

bakpapier

24 papieren bonbonvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker tot een dikke crème.
  • 2 Voeg de eieren en de melk toe en klop tot een glad beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en meng het door het beslag.
  • 3 Zet het beslag in de koelkast. Knip van bakpapier kleine rondjes die precies op de bodem van de vormpjes passen.
  • 4 Verdeel de fruit- of de chocoladestukjes over het bakpapier dat in de cakevormpjes is gelegd.
  • 5 Haal het beslag uit de koelkast en vul de vormpjes met beslag. Strijk ze glad af aan de bovenkant.
  • 6 Zet ze 12-15 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cakejes gaar zijn met een satéprikker die er na het inprikken droog uit moet zien.
  • 7 Laat de cakejes afkoelen, haal ze uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier