online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Merengue au amande

Merengue au amande

ingrediënten

2 eiwitten

1 theelepel citroensap

100 gram fijne tafelsuiker

1 theelepel maizena

50 gram amandelschaafsel


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 125°C. Klop de eiwitten met een snufje zout en het citroensap bijna stijf in een brandschone kom.
  • 2 Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe tot alle suiker goed is opgenomen en het eiwit gaat glanzen.
  • 3 Voeg al kloppend de maizena toe.
  • 4 Schep het mengsel over in de spuitzak en spuit grote dotten op de bakplaat. Bestrooi met de amandelen.
  • 5 Zet de meringues in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Droog de meringues in circa 1 uur. Laat ze afkoelen in de oven met de deur open.


voedingswaarde

energie 50 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram