online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Meringue met vanillekwark en vers fruit

Meringue met vanillekwark en vers fruit

ingrediënten

6 eiwitten

300 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel maizena

200 gram vanillekwark

200 gram gemengd rood fruit


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker en schep op het laatst de maïzena erdoor.
  • 2 Schep het eiwit op het bakpapier in de vorm van een ronde taart. Het hoeft niet netjes te zijn.
  • 3 Zet de oven op 140°C en bak de meringue in 1 uur en 15 minuten van buiten bros, maar van binnen nog zacht.
  • 4 Zet de oven uit en laat de meringue in een uur afkoelen in de oven.
  • 5 Haal de bakplaat uit de oven en schuif de meringue van het bakpapier op een platte schaal.
  • 6 Schep vlak voor het serveren de kwark in het midden van de meringue en garneer met het fruit. Snijd in stukken en serveer direct.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 6 gram