online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
75 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Merenguetaart met frambozenroom

Merenguetaart met frambozenroom

ingrediënten

4 eiwitten

200 gram poedersuiker

1 theelepel blanke azijn

20 gram amandelschaafsel

250 gram mascarpone

100 gram frambozen

50 gram fijne tafelsuiker

100 gram gemengd rood fruit

poedersuiker

75 gram witte chocolade

3 takjes munt


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C. Klop voor de merengue de eiwitten met de poedersuiker en een snufje zout met een mixer tot glanzende stijve pieken.
  • 2 Klop als laatste de maïzena en azijn erdoor.
  • 3 Teken met behulp van een bord 2 cirkels op 2 stukken bakpapier en leg ze op de bakplaten.
  • 4 Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en bestrooi met amandelschaafsel. Schuif in de oven en laat het eiwit in circa 1,5 uur garen, maar niet te veel verkleuren.
  • 5 Neem de merengue uit de oven en laat afkoelen. Klop de mascarpone met de frambozen en suiker tot een lobbige crème.
  • 6 Verdeel 2/3 ervan over het midden van 1 merengue en leg er wat fruit op.
  • 7 Bedek met de andere merengue en verdeel de rest van de crème hierover.
  • 8 Decoreer met de rest van het fruit en bestrooi met poedersuiker. Garneer met de chocolade en wat takjes munt. Serveer direct.

bereidingstip

Kies voor de garnering voor rood fruit als frambozen, bramen, bessen en/of aardbeien.


voedingswaarde

energie 470 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram