voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Meringue au amande

Meringue au amande

ingrediënten

2 eiwitten

1 theelepel citroensap

100 gram fijne tafelsuiker

1 theelepel maizena

50 gram amandelschaafsel


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 125°C. Klop de eiwitten met een snufje zout en het citroensap bijna stijf in een brandschone kom.
  • 2 Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe tot alle suiker goed is opgenomen en het eiwit gaat glanzen.
  • 3 Voeg al kloppend de maizena toe.
  • 4 Schep het mengsel over in de spuitzak en spuit grote dotten op de bakplaat. Bestrooi met de amandelen.
  • 5 Zet de meringues in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Droog de meringues in circa 1 uur. Laat ze afkoelen in de oven met de deur open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 50 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram