online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
45 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Meringue-kusjes

Meringue-kusjes

ingrediënten

4 eiwitten

theelepel bakpoeder

120 gram witte basterdsuiker

100 gram poedersuiker

200 gram pure chocolade

sprinkels, gebaksdecoratie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC.
  • 2 Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Begin langzaam, klop steeds wat sneller en voeg het bakpoeder toe.
  • 3 Voeg vervolgens lepel voor lepel de basterdsuiker toe. Blijf kloppen tot het eiwitmengsel dik en glanzend is.
  • 4 Voeg langzaam de helft van de poedersuiker toe en spatel voorzichtig erdoor. Voeg de rest van de poedersuiker toe en spatel weer erdoor.
  • 5 Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
  • 6 Steek een houten lepel tussen de ovendeur en bak de meringues, afhankelijk van de grootte, 1-1,5 uur in de oven. Ze zijn klaar als de buitenkant stevig is en je ze makkelijk op kunt tillen, zonder dat de onderkant vastplakt.
  • 7 Smelt de chocolade au bain-marie en doop de onderkant van de schuimpjes erin. Bestrooi met wat spikkels en laat de meringue-kusjes ondersteboven liggen tot de chocolade is gestold.

bereidingstip

Voeg wat druppels levensmiddelenkleurstof toe aan het eiwitschuim voor een mooi effect.


voedingswaarde

energie 105 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 1 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier