voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Meringue-rol met rode bessen

Meringue-rol met rode bessen

ingrediënten

4 eiwitten

250 gram suiker

1 theelepel wittewijnazijn

1 theelepel maizena

200 milliliter slagroom

300 gram roomkaas

6 eetlepels bosvruchtenjam

100 gram rode bessen

50 gram witte chocolade

4 eetlepels muntblaadjes


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker toe en klop glanzend.
  • 2 Spatel de azijn en maizena erdoor en strijk de meringue uit over de bakplaat. Bak circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Klop de slagroom met de roomkaas stijf. Keer de meringue om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Bestrijk de meringue met het slagroommengsel.
  • 4 Bestrijk met de jam en bestrooi met driekwart van de bessen. Rasp de helft van de chocolade erover en rol de meringue voorzichtig op.
  • 5 Rasp de rest van de chocolade over de rol en garneer met de munt en rest van de bessen.

bereidingstip

Rol de plak eiwitschuim voorzichtig op zodat deze niet scheurt. Zo’n meringue-rol mag er best een beetje grof en rommelig uitzien, maar intussen is het wel heel licht en teer gebak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier