online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Met ricotta en salie gevulde courgette

Met ricotta en salie gevulde courgette

ingrediënten

2 bolcourgettes

2 courgettes

4 eetlepels olijfolie

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 eieren

250 gram ricotta

50 gram Parmezaanse kaas

6 gedroogde tomaten op olie

25 gram boter

12 blaadjes verse salie


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart.
  • 2 Dompel de courgettes 4 minuten in kokend water en laat ze omgekeerd uitlekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaatjes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel.
  • 5 Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Smelt intussen de boter en stoof hierin de salieblaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 18 gram