voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Met ricotta en salie gevulde courgette

Met ricotta en salie gevulde courgette

ingrediënten

2 bolcourgettes

2 courgettes

4 eetlepels olijfolie

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 eieren

250 gram ricotta

50 gram Parmezaanse kaas

6 gedroogde tomaten op olie

25 gram boter

12 blaadjes verse salie


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart.
  • 2 Dompel de courgettes 4 minuten in kokend water en laat ze omgekeerd uitlekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaatjes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel.
  • 5 Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Smelt intussen de boter en stoof hierin de salieblaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 18 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier