voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
lunch, brunch, bijgerecht
recepten Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood

ingrediënten

225 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

2 lente-/bosuitjes

1 rode peper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

125 milliliter zure room

1 ei

1 blik mais

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

25 gram boter


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder, de bosui, rode peper en komijnpoeder.
  • 2 Voeg de zure room, het ei, de mais, limoenrasp en -sap toe en roer snel tot een samenhangend beslag. Verhit de zonnebloemolie in een gietijzeren ovenvaste pan of ronde bakvorm.
  • 3 Giet het beslag erin en bak het maisbrood in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verdeel klontjes boter over het maisbrood en bak nog 4-5 minuten.
  • 4 Snijd het Mexicaanse maisbrood in punten. Lekker met biefstuk van de barbecue en een tomatensalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1920 kcal
vet 96 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 206 gram
eiwit 48 gram