online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
lunch, brunch, bijgerecht
Recepten Mexicaans maisbrood

Mexicaans maisbrood

ingrediënten

225 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

2 lente-/bosuitjes

1 rode peper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

125 milliliter zure room

1 ei

1 blik mais

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

25 gram boter


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder, de bosui, rode peper en komijnpoeder.
  • 2 Voeg de zure room, het ei, de mais, limoenrasp en -sap toe en roer snel tot een samenhangend beslag. Verhit de zonnebloemolie in een gietijzeren ovenvaste pan of ronde bakvorm.
  • 3 Giet het beslag erin en bak het maisbrood in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verdeel klontjes boter over het maisbrood en bak nog 4-5 minuten.
  • 4 Snijd het Mexicaanse maisbrood in punten. Lekker met biefstuk van de barbecue en een tomatensalsa.


voedingswaarde

energie 1920 kcal
vet 96 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 206 gram
eiwit 48 gram