voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse gehaktgratin

Mexicaanse gehaktgratin

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gram rundergehakt

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel kaneelpoeder

400 gram tomatenblokjes

400 gram mais

2 bananen

100 gram jongbelegen kaas


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, chili, kaneel, zout en peper toe en bak rul.
  • 2 Meng de tomatenblokjes met sap, mais en bananen erdoor en verwarm 3-4 minuten. Verwarm de ovengrill.
  • 3 Schep het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
  • 4 Lekker met rijst of kidneybonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 33 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier