voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

ingrediënten

1 teentje knoflook

350 milliliter Mexicaans bier

350 milliliter pils

500 gram cheddarkaas

500 gram belegen kaas

200 gram roomkaas naturel

1 eetlepel maizena

1 eetlepel aardappelzetmeel

1 rode paprika

mespunt komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels verse koriander


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Giet het bier in de pan en verhit tegen de kook aan.
  • 2 Voeg op een iets lagere stand de cheddar en roomkaas al roerend in gedeelten toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Bind de fondue met aangelengde maizena.
  • 4 Roer de paprika, komijn en koriander erdoor.
  • 5 Serveer de fondue bijvoorbeeld met rolletjes van tortillawraps, kleine maïskolfjes (blik), tortillachips, partjes avocado en repen rode en gele paprika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 37 gram