voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

ingrediënten

1 teentje knoflook

350 milliliter Mexicaans bier

350 milliliter pils

500 gram cheddarkaas

500 gram belegen kaas

200 gram roomkaas naturel

1 eetlepel maizena

1 eetlepel aardappelzetmeel

1 rode paprika

mespunt komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels verse koriander


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Giet het bier in de pan en verhit tegen de kook aan.
  • 2 Voeg op een iets lagere stand de cheddar en roomkaas al roerend in gedeelten toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Bind de fondue met aangelengde maizena.
  • 4 Roer de paprika, komijn en koriander erdoor.
  • 5 Serveer de fondue bijvoorbeeld met rolletjes van tortillawraps, kleine maïskolfjes (blik), tortillachips, partjes avocado en repen rode en gele paprika.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 37 gram