online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

ingrediënten

1 teentje knoflook

350 milliliter Mexicaans bier

350 milliliter pils

500 gram cheddarkaas

500 gram belegen kaas

200 gram roomkaas naturel

1 eetlepel maizena

1 eetlepel aardappelzetmeel

1 rode paprika

mespunt komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels verse koriander


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Giet het bier in de pan en verhit tegen de kook aan.
  • 2 Voeg op een iets lagere stand de cheddar en roomkaas al roerend in gedeelten toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Bind de fondue met aangelengde maizena.
  • 4 Roer de paprika, komijn en koriander erdoor.
  • 5 Serveer de fondue bijvoorbeeld met rolletjes van tortillawraps, kleine maïskolfjes (blik), tortillachips, partjes avocado en repen rode en gele paprika.


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 37 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier