voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht
recepten Mexicaanse laagjessalade

Mexicaanse laagjessalade

ingredi├źnten

200 gram meergranenrijst

200 gram notenrijst

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 bosje koriander

1 rode ui

400 gram zwarte bonen

1 zakje kropsla

2 tomaten

300 gram mais

2 avocado's

125 milliliter zure room


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Klop intussen een dressing van het limoensap, de zonnebloemolie, komijnpoeder en de helft van de koriander.
  • 3 Meng de rode ui, bonen en de dressing door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de blaadjes sla op de bodem van een trifleschaal of grote glazen. Schep de bonenrijst erop. Leg de plakken tomaat erop, dan de mais en vervolgens de avocado.
  • 5 Meng de zure room met 2 eetlepels water, roer de rest van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met deze romige dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 15 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier