online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht
Recepten Mexicaanse laagjessalade

Mexicaanse laagjessalade

ingredi├źnten

200 gram meergranenrijst

200 gram notenrijst

1 limoen

4 eetlepels zonnebloemolie

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 bosje koriander

1 rode ui

400 gram zwarte bonen

1 zakje kropsla

2 tomaten

300 gram mais

2 avocado's

125 milliliter zure room


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Klop intussen een dressing van het limoensap, de zonnebloemolie, komijnpoeder en de helft van de koriander.
  • 3 Meng de rode ui, bonen en de dressing door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de blaadjes sla op de bodem van een trifleschaal of grote glazen. Schep de bonenrijst erop. Leg de plakken tomaat erop, dan de mais en vervolgens de avocado.
  • 5 Meng de zure room met 2 eetlepels water, roer de rest van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met deze romige dressing.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 15 gram