4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Mexicaanse maïssoep met paprika

Mexicaanse maïssoep met paprika

ingrediënten


15 min
4 personen
375 milliliter wortelsap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels cajunkruiden
2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de maïs uitlekken. Snijd 1½ paprika in stukken, snijd ½ paprika in kleine blokjes. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1½ vrucht uit. Snijd ½ vrucht in 4 partjes.
  • 2 Mix 2/3 van de maïs met de grofgesneden paprika, cajunkruiden en het limoen- en wortelsap in de blender tot een bijna gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Zet de soep minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Meng intussen de rest van de maïs en paprikablokjes met het limoenrasp en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • 4 Schenk de soep in kommetjes en verdeel de maïstopping erover. Garneer met een limoenpartje. Neem de gekoelde soep mee in een thermosfles en bewaar de topping gekoeld in een bewaardoos.

bereidingstip

Lekker in dit soepje: kleine blokjes chorizo of uitgebakken spekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 136 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st