online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

ingrediënten

1 prei

200 gram broccoli

1 rode paprika

1 gele paprika

1 courgette

1 rode ui

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gedroogde oregano

400 gram tomatenblokjes

400 gram kidneybonen

200 gram ricotta

75 milliliter halfvolle melk

100 gram belegen kaas

2 eetlepels volkorenbroodkruim


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal.
  • 2 Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven.
  • 4 Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim (ca. 2 eetlepels). Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
  • 5 Lekker met grof bruinbrood of tortillachips erbij. Geef er voor de niet-vegetariërs eventueel gebakken kalkoen- of kipreepjes bij.


voedingswaarde

energie 900 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram