voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
Recepten Mexicaanse rijstkoeken

Mexicaanse rijstkoeken

ingrediënten

250 gram zilvervliesrijst

1 rode paprika

2 lente-/bosuitjes

1 dunne stengel prei

150 gram maiskorrels

1 theelepel tabasco

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

4 eieren

100 gram oude kaas

100 gram cheddarkaas

5 eetlepels arachideolie


  • 1 Kook de rijst gaar en giet deze af. Laat iets afkoelen.
  • 2 Meng de paprika, bosui, maïs, tabasco, koriander, ei en kaas door de gare rijst.
  • 3 Verhit een beetje olie en schep bergjes van de gemengde rijst erin. Druk ze wat platter. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin.
  • 4 Serveer de rijstkoekjes warm. Lekker met gehakt en tacosaus of guacamole en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 20 gram