online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse stamppot met pulled chicken

Mexicaanse stamppot met pulled chicken

ingrediënten

5 eetlepels arachideolie

5 eetlepels olijfolie

750 gram kipdijfilets

3 eetlepels zoete chilisaus

1 theelepel paprikapoeder

100 milliliter kippenbouillon

1 kilogram kruimige aardappel

200 milliliter crème fraîche

2 eetlepels groene kruiden

1 rode ui

300 gram kidneybonen

250 gram mais


  • 1 Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
  • 4 Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
  • 5 Pluk de gare kip in stukjes. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.


voedingswaarde

energie 880 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 49 gram