online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes

Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes

ingrediënten

1 kilogram trostomaat

3 rode puntpaprika’s

2 uien

2 teentjes knoflook

6 eetlepels olijfolie

300 gram rundergehakt

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

1 eetlepel paneermeel

1 beschuit

600 milliliter groentebouillon

600 milliliter vleesbouillon

125 gram mais

1 zak tortillachips naturel

100 gram cheddarkaas

100 gram jongbelegen kaas

2 eetlepels koriander


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten, paprika’s, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
  • 2 Meng intussen het gehakt met de Mexicaanse kruiden, eventueel extra zout en peper en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in de rest van de olie in circa 8 minuten gaar.
  • 3 Neem de groenten uit de oven en schep deze in een soeppan door de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad.
  • 4 Laat de soep iets inkoken tot de gewenste dikte en schep de gehaktballetjes en mais erdoor. Verwarm intussen de ovengrill.
  • 5 Leg de chips op een bakplaat en strooi de kaas erover. Zet de plaat niet te dicht onder de grill tot de kaas smelt.
  • 6 Bestrooi de soep met de koriander en serveer met de nachochips.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 27 gram