online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse tortilla´s

Mexicaanse tortilla´s

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

2 eetlepels tomatenpuree

400 gram kidneybonen

2 eetlepels citroensap

1 rode paprika

1 gele paprika

1 rode ui

4 tortillawraps

125 milliliter zure room

4 eetlepels jongbelegen kaas


  • 1 Fruit de ui, knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de bonen met het vocht toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • 2 Pureer grof en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Houd de bonenpuree warm.
  • 3 Bak de paprikareepjes en uitingen in de andere 2 eetlepels olie tot ze beginnen te kleuren en bestrooi met wat zout en peper.
  • 4 Warm de tortilla's op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze op een bord en bestrijk het midden met de bonenpuree. Verdeel er de gebakken paprika over. Schep daarop een lepel zure room en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 5 Sla de zijkanten van de tortilla's naar binnen en vouw de onderkant erover heen, zodat er een zakje ontstaat dat aan de bovenkant open is. Garneer desgewenst met sla, komkommer, tomaat, limoen of citroen en geef er salsa uit een pot bij.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 17 gram