voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse vega bonenstoof

Mexicaanse vega bonenstoof

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel chilipoeder

1 blikje tomatenpuree

400 gram vegetarisch gehakt

400 gram roerbakgroenten

300 milliliter groentebouillon

1 blik kidneybonen

1 blik zwarte bonen

250 gram mais

200 milliliter zure room

200 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 2 Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten. Voeg de bouillon, alle bonen en mais toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Schep enkele lepels zure room op het gerecht en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de roerbakgroenten door reepjes paprika en bak deze mee met het gehakt. . Maak je liever een recept met vlees? Neem dan rundergehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 38 gram