voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mexicaanse vega bonenstoof

Mexicaanse vega bonenstoof

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel chilipoeder

1 blikje tomatenpuree

400 gram vegetarisch gehakt

400 gram roerbakgroenten

300 milliliter groentebouillon

1 blik kidneybonen

1 blik zwarte bonen

250 gram mais

200 milliliter zure room

200 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 2 Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten. Voeg de bouillon, alle bonen en mais toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Schep enkele lepels zure room op het gerecht en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de roerbakgroenten door reepjes paprika en bak deze mee met het gehakt. . Maak je liever een recept met vlees? Neem dan rundergehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 38 gram