voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

Miesoep met broccoli, groene asperges en paksoi

ingrediënten

200 gram groene asperges

200 gram broccoli

200 gram Chinese mie

1 liter kippenbouillon

1 liter kippenbouillon van tablet

1 verse gember

250 gram kipfilets

1 stronk paksoi

1 theelepel sambal


  • 1 Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd in gelijke stukken van circa 3 cm.
  • 2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en gebruik ook de steel van de broccoli. Schil deze en snijd hem in kleine blokjes.
  • 3 Kook de asperges en broccoli apart van elkaar beetgaar in ruim kokend water. Schep uit de pan en voeg de mie toe aan het kokende water. Zet de warmtebron uit en laat de mie wellen.
  • 4 Spoel de groenten af onder koud water en laat uitlekken.
  • 5 Breng de kippenbouillon met de gember aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook in circa 5 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Schep de gekookte groenten en de mie in grote kommen. Voeg de paksoi en sambal toe aan de kokende bouillon en zet de warmtebron uit.
  • 7 Schep de bouillon over de groenten en mie in de kommen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 23 gram