voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

Miesoep met paksoi, ham en omeletrolletjes

ingredi├źnten

125 gram Chinese eiermie

2 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 liter bouillon

paksoi

2 eieren

1 handje bladselderij

100 gram hamreepjes


  • 1 Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 1-2 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 5 Voeg de paksoi toe en kook 2-3 minuten.
  • 6 Klop intussen de eieren los met 2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verhit de rest van de olie en bak hierin een dunne omelet.
  • 8 Rol de omelet, als deze nog warm is, zo strak mogelijk op en snijd er smalle rolletjes van.
  • 9 Schep het ei met de bladselderij en hamreepjes door de soep.
  • 10 Verdeel de mie over kommen en schep de hete soep erop.

bereidingstip

Zie voor de bouillon het Basisrecept bouillon.. Vervang de paksoi door prei of bosui.. Breng de soep op smaak met 2 eetlepels ketjap asin of sojasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 14 gram