online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
0 personen
gemiddeld
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Mincemeat pies

Mincemeat pies

ingrediënten

150 gram boter

300 gram bloem

2 eetlepels bloem

1 eetlepel poedersuiker

500 gram zure appels

100 gram krenten

100 gram blanke rozijnen

75 gram sukadesnippers

75 gram gedroogde vruchten

25 gram gemberbolletjes op siroop

75 gram suiker

75 gram boter

1 citroen

2 citroenen

1 mespunt kruidnagelpoeder


benodigdheden

8 taartvormpjes

  • 1 Vet de taartvormpjes in.
  • 2 Meng voor het deeg de boter, bloem en een snufje zout in een kom en snijd met 2 messen de boter in de bloem in hele kleine blokjes.
  • 3 Voeg 100 ml koud water in gedeelten toe en meng met een vork (zonder te kneden) alles door elkaar. Het deeg moet vochtig zijn, maar niet te nat.
  • 4 Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak samen tot een bal en laat afgedekt circa 20 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Meng intussen de ingrediënten voor de vulling (‘mincemeat’). Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de taartvormpjes met het deeg. Schep de vulling erin, maar maak de vormpjes niet helemaal vol.
  • 7 Zet de vormpjes dicht naast elkaar en leg de rest van de deeglap erop. Rol met een deegroller erover zodat het deeg is ingedrukt en vastzit op de deegbodems.
  • 8 Snijd het overtollige deeg weg en druk het deeg in de vormpjes iets aan. Prik met een vork gaatjes in de deegdeksels en bak de mince pies in de oven in circa 20 minuten lichtbruin.
  • 9 Keer ze uit de vormpjes, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Rol voor snelle mince pies bladerdeegplakjes uit tot een grote lap. Steek er cirkels uit en schep 1 eetlepel vulling (gesnipperde appel, gedroogde cranberry’s, gember en kaneelpoeder) op de helft van de cirkels. Vouw het deeg dicht en druk de deegnaden met een vork op elkaar. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in de oven goudbruin en gaar.. Heerlijk zoet en kruidig, deze kleine mince pies. Ze worden in Engeland traditioneel gebakken aan het eind van het jaar, rond de kerstperiode. ‘Mincing’ betekent iets gelijkmatig fijnhakken en verwijst naar de vulling (‘mincemeat’). In deze vulling zitten bijvoorbeeld appels, rozijnen, citrusfruit en specerijen als kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Vaak wordt er ook wat sterke drank aan toegevoegd. De vulling wordt nóg lekkerder wanneer je deze ruim van tevoren maakt en tot gebruik in de koelkast bewaart in een brandschone pot.

wijnadvies

Castillo de Las Almenas Moscatel


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 4 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier