online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Minestrone met gevulde ciabatta

Minestrone met gevulde ciabatta

ingrediënten

1 pot rundvleesbouillon met vlees

400 gram boerensoepgroenten

100 gram pastaschelpjes

1 ciabatta

150 gram boter

1 eetlepel Italiaanse kruiden

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 teentjes knoflook

2 eetlepels platte peterselie

2 bollen mozzarella

1 handje groene olijf

10 gedroogde tomaten op olie


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Schenk de bouillon in een pan en voeg er nog 2 potten water aan toe. Voeg de groenten en pasta toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 2 Snijd intussen het brood diagonaal in brede sneetjes, maar snijd niet helemaal door. Draai het een kwartslag en snijd het opnieuw in zodat ruitjes ontstaan.
  • 3 Meng de boter met de kruiden, knoflook en peterselie. Vul het brood met de kruidenboter, mozzarella, olijven en tomaten. Verpak het brood in folie en zet 10 minuten in de oven.
  • 4 Verwijder het folie en bak nog 5 minuten tot het brood krokant is. Serveer het gevulde brood warm bij de soep.

bereidingstip

Italianen noemen minestrone ‘grote soep’ door de vele ingrediënten die erin kunnen zitten. Vroeger werd deze soep vaak gemaakt met groenten die overbleven na de bereiding van andere gerechten. Voeg dus gerust wat groenten van de vorige dag toe, zoals erwten, gesneden kool of courgette. Blokjes van 2 geschilde aardappels passen er ook goed in.


voedingswaarde

energie 815 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 25 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier