voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Minestrone met parmezaanballetjes

Minestrone met parmezaanballetjes

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

1 eetlepel verse rozemarijn

2 vastkokende aardappels

1 winterwortel

2 courgettes

2 stengels bleekselderij

1 liter vleesbouillon

150 gram diepvriesdoperwten

100 gram pastaschelpjes

75 gram Parmezaanse kaas

250 gram rundergehakt

50 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook


  • 1 Meng het gehakt met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en versgemalen peper. Vorm er kleine balletjes van.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de gehaktballetjes rondom in 5-7 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui.
  • 4 Schep de rozemarijn, aardappels en groenten erdoor en roerbak circa 3 minuten.
  • 5 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 6 Roer de doperwten en pasta door de soep en kook zachtjes circa 10 minuten of tot de pasta beetgaar is.
  • 7 Meng de balletjes door de soep en warm ze even mee. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas en strooi deze over de hete soep.
  • 8 Lekker met geroosterd ciabattabrood met olijfolie en knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 34 gram