voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Minestronesoep met risotto en worst

Minestronesoep met risotto en worst

ingredi├źnten

2 vleesbouillontabletten

4 eetlepels olijfolie

100 gram ontbijtspek

1 ui

3 stengels bleekselderij

1 winterwortel

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 eetlepels tomatenpuree

800 milliliter tomatenblokjes

50 gram risottorijst

2 saucijzen

400 gram kikkererwten

400 gram witte bonen

1 courgette

1 bosje verse basilicum

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Los de bouillontabletten op in 700 milliliter kokend water. Verhit de olie en fruit hierin het spek met de ui circa 5 minuten op een lage stand tot de ui zacht is.
  • 2 Voeg de bleekselderij, wortel, knoflook en kruiden toe en fruit nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes, bouillon en rijst toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Voeg de worst, kikkererwten en courgette toe en laat nogmaals circa 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de kaas. Lekker met brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 25 gram