voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Mini-appelflappen

Mini-appelflappen

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 goudrenetten

3 eetlepels rozijnen

3 eetlepels suiker

2 theelepels kaneelpoeder

eidooier


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal doormidden.
  • 2 Meng alle ingrediënten en leg 1,5 tot 2 eetlepels vulling op iedere bladerdeeg­driehoek. Vouw het driehoekje dicht waardoor er een kleiner pakketje (driehoekje) ontstaat.
  • 3 Bestrijk de randen met eigeel en druk alles goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met eigeel en strooi er wat extra suiker over. Bak de mini-­appelflappen in circa 15 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 2 gram