online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch
Recepten Mini-focaccia's

Mini-focaccia's

ingrediënten

zakje gist

1 theelepel honing

30 milliliter olijfolie

olijfolie

125 gram bloem

1 eetlepel bloem

6 cherry-/kerstomaatjes

1 takje rozemarijn

grof zeezout


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

4 cocktailprikkers

  • 1 Meng de gist met 120 ml warm water en de honing in een kom.
  • 2 Roer door en laat circa 30 minuten staan.
  • 3 Roer de olijfolie erdoor.
  • 4 Zeef de bloem boven een andere kom en voeg het gistmengsel toe.
  • 5 Roer door, voeg 1,5 gram zout toe en roer goed zodat alle bloem zich mengt met het vocht.
  • 6 Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg goed door. Vouw het deeg hierbij steeds dubbel en duw het weer plat: zo wordt het lekker luchtig.
  • 7 Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette kom en besprenkel met olijfolie.
  • 8 Dek af met folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, zodat het volume verdubbelt.
  • 9 Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze op de bakplaat.
  • 10 Druk de balletjes iets plat en maak een kuiltje met je vinger.
  • 11 Besprenkel de focaccia’s met olijfolie.
  • 12 Leg op 4 focaccia’s een tomaatje, steek in 4 focaccia’s de rozemarijn- naaldjes en bestrooi de overige focaccia’s met grof zeezout.
  • 13 Laat de focaccia’s nog 30 minuten rusten.
  • 14 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 15 Bak de mini-focaccia’s in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en knapperig.
  • 16 Laat iets afkoelen en steek aan elke prikker een focaccia met zeezout, met rozemarijn en met tomaat.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram