online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

ingrediënten

400 gram witte asperges

200 milliliter crème fraîche

100 gram geitenkaas

1 theelepel Italiaanse kruiden

3 lasagnebladen

8 plakken gekookte beenham

8 plakken achterhammen

1 eetlepel bieslook


benodigdheden

kleine ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 4-5 minuten en laat ze uitlekken. Klop de crème fraîche met de geitenkaas en Italiaanse kruiden en voeg peper naar smaak toe.
  • 2 Leg een vel lasagne met daarop een dubbelgevouwen plak ham in de ovenschaal. Verdeel de helft van de asperges erover met daarop een eetlepel van de crème fraîche met geitenkaas.
  • 3 Leg het volgende lasagnevel er schuin op. Leg daarop weer ham, asperges en de helft van het overgebleven crème-fraîchemengsel. Dek af met de laatste lasagne en bestrijk met de rest van de crème fraîche.
  • 4 Bak de mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas 10-15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip

Kun je geen koelverse lasagne vinden? Neem dan gedroogde bladen en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken over de rand van een vergiet of zeef, daarna kun je ze gebruiken voor dit recept.


voedingswaarde

energie 240 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 13 gram