voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Mokka-panna cotta

Mokka-panna cotta

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

500 milliliter slagroom

60 gram suiker

2 eetlepels oploskoffiepoeder

4 eetlepels nougatine

50 gram pure chocolade

4 eetlepels granaatappelpitjes


  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom in een (steel)pan.
  • 2 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de room. Voeg de suiker en koffiepoeder toe en roer goed door.
  • 3 Laat afkoelen en verdeel het mengsel over kleine glazen. Laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast totdat de puddinkjes stevig zijn.
  • 4 Bestrooi voor het serveren met de nootjes, chocoladekrullen en granaatappelpitjes.

bereidingstip

Vervang de nougatine in dit recept door gehakte en geroosterde hazelnoten. . Neem (diepvries)frambozen in plaats van granaatappel.

wijnadvies

Een lekkere tawny port van Sea Lord vormt een mooi slotakkoord bij de romige panna cotta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier