voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Mokka-panna cotta

Mokka-panna cotta

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

500 milliliter slagroom

60 gram suiker

2 eetlepels oploskoffiepoeder

4 eetlepels nougatine

50 gram pure chocolade

4 eetlepels granaatappelpitjes


  • 1 Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom in een (steel)pan.
  • 2 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de room. Voeg de suiker en koffiepoeder toe en roer goed door.
  • 3 Laat afkoelen en verdeel het mengsel over kleine glazen. Laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast totdat de puddinkjes stevig zijn.
  • 4 Bestrooi voor het serveren met de nootjes, chocoladekrullen en granaatappelpitjes.

bereidingstip

Vervang de nougatine in dit recept door gehakte en geroosterde hazelnoten. . Neem (diepvries)frambozen in plaats van granaatappel.

wijnadvies

Een lekkere tawny port van Sea Lord vormt een mooi slotakkoord bij de romige panna cotta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 6 gram