voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mokkacake met peer en pecannoten

Mokkacake met peer en pecannoten

ingrediënten

200 gram boter

200 gram suiker

2 eetlepels oploskoffie

1 zakje vanillesuiker

4 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

4 peren

50 gram ongezouten pecannoten


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de boter smelten. Klop met een mixer de suiker, oploskoffie en vanillesuiker erdoor tot een romige massa.
  • 2 Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg geleidelijk het bakmeel toe en klop nog een paar minuten door tot een romig en glad beslag.
  • 3 Vet een bakvorm in en bestuif met een beetje bloem. Giet het beslag in de vorm.
  • 4 Snijd de peren door en verwijder de klokhuizen, maar laat de steeltjes zitten. Steek de halve peren rechtop in het beslag. Bestrooi met de pecannoten en bak de cake circa 50 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de cake nog circa 20 minuten verder (als een satéprikker droog uit de cake komt, is de cake gaar).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 7 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier