online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Monchoutaart

Monchoutaart

ingredi├źnten

100 gram boter

100 gram margarine

5 eetlepels vruchtensiroop

5 eetlepels ranja

5 eetlepels chocoladesaus

260 gram bastognekoeken

150 gram volkoren biscuitjes

2 eetlepels schenkstroop

2 eetlepels honing

500 milliliter slagroom

50 gram vanillesuiker

400 gram monchou

3 eetlepels bosvruchtenjam

3 eetlepels aardbeienjam

2 blikjes vlaaivulling kersen


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Meng de vruchtensiroop en chocoladesaus door de boter. Schep het botermengsel door de koekkruimels.
  • 2 Vet de taartvorm in en verdeel de massa over de bodem van de vorm. Strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Druk niet te stevig aan, anders wordt de bodem te hard. Schenk er wat stroopslierten over. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom met de helft van de vanillesuiker lobbig en zet deze in de koelkast.
  • 4 Meng de monchou met de rest van de vanillesuiker en de jam. Spatel de slagroom erdoor tot een glad geheel. Verdeel dit mengsel over de koekbodem en strijk het glad.
  • 5 Zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de vlaaivulling over de taart en dek af met vershoudfolie. Zet de taart tot het aansnijden in de koelkast.


voedingswaarde

energie 940 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 10 gram