online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Mossel-mosterdsoep

Mossel-mosterdsoep

ingredi├źnten

1 kilogram mosselen

1 ui

1 eetlepel tijm

1 theelepel gedroogde tijm

400 milliliter witte wijn

400 milliliter cider

400 milliliter witbier

50 gram boter

300 gram preien

1 theelepel kerriepoeder

40 gram bloem

200 milliliter kookroom

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels bladselderij


  • 1 Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten.
  • 2 Kook de mosselen met de ui, tijm en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  • 3 Schep de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht. Vul indien nodig aan met water tot 800 ml. Houd 12 mosselen met schelp apart en haal de rest van de mosselen uit de schelp.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de prei met de kerrie 3-4 minuten. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee.
  • 5 Giet al roerend in gedeelten het kookvocht erbij en kook 2-3 minuten. Roer de kookroom en mosterd erdoor. Schep de losse mosselen erdoor.
  • 6 Serveer de soep in kommen, leg de mosselen met schelp erop en bestrooi met de bladselderij.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram