online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Mosselen met remouladesaus

Mosselen met remouladesaus

ingredi├źnten

2 kilogram mosselen

1 citroen

25 gram boter

2 laurierblaadjes

1 eetlepel verse tijm

100 milliliter visbouillon

100 milliliter witte wijn

125 milliliter remouladesaus

125 milliliter ravigotesaus


  • 1 Verwijder de open mosselen die na een tik op de rand van het aanrecht niet sluiten.
  • 2 Kook de overgebleven mosselen met het citroensap, de boter, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillon of de wijn 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze halverwege even om.
  • 3 Schep ze uit de pan op een warme schaal en verdeel de helft van de saus over de warme mosselen. Schep een keer om.
  • 4 Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of friet en sla.

wijnadvies

Deze schelpen staan helemaal open voor de droge huiswijn, Muscadet Sur Lie of, wat minder droog en fruitiger, Hoop Huis Chenin Blanc


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 35 gram