voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Mosselsoep met dille en mosterd

Mosselsoep met dille en mosterd

ingredi├źnten

1000 gram mosselen

200 milliliter witte wijn

40 gram boter

40 gram bloem

700 milliliter visbouillon van tablet

2 eetlepels mosterd

125 milliliter slagroom

2 eetlepels verse dille


  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • 2 Kook de mosselen 3-4 minuten in de witte wijn tot ze open zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op.
  • 3 Leg 12 schelpen met mosselvlees apart. Haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
  • 4 Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor.
  • 5 Voeg in gedeelten het kookvocht en de visbouillon toe. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
  • 6 Roer de mosselen zonder schelp erdoor. Meng de mosterd door de slagroom. Roer het roommengsel door de soep, de soep mag niet meer koken. Voeg dille en peper toe.
  • 7 Serveer de soep in warme borden en zet de mosselen met schelp erin of serveer ze erbij.

bereidingstip

Lekker met geroosterd witbrood of stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram