online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Mosselsoep met dille en mosterd

Mosselsoep met dille en mosterd

ingredi├źnten

1000 gram mosselen

200 milliliter witte wijn

40 gram boter

40 gram bloem

700 milliliter visbouillon van tablet

2 eetlepels mosterd

125 milliliter slagroom

2 eetlepels verse dille


  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • 2 Kook de mosselen 3-4 minuten in de witte wijn tot ze open zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op.
  • 3 Leg 12 schelpen met mosselvlees apart. Haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
  • 4 Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor.
  • 5 Voeg in gedeelten het kookvocht en de visbouillon toe. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
  • 6 Roer de mosselen zonder schelp erdoor. Meng de mosterd door de slagroom. Roer het roommengsel door de soep, de soep mag niet meer koken. Voeg dille en peper toe.
  • 7 Serveer de soep in warme borden en zet de mosselen met schelp erin of serveer ze erbij.

bereidingstip

Lekker met geroosterd witbrood of stokbrood.


voedingswaarde

energie 300 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram