voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Moules au crème et cidre

Moules au crème et cidre

ingrediënten

2 eetlepels boter

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 takje verse tijm

1 laurierblaadje

200 milliliter crème fraîche

250 milliliter cider

250 milliliter droge witte wijn

2 kilogram mosselen

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de sjalot.
  • 2 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de crème fraîche en cider toe en laat een paar minuten koken. Leg de mosselen in deze saus en schep even om.
  • 4 Kook de mosselen met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schaal. Verwijder de lege schelpen.
  • 5 Kook de saus tot de helft in en breng op smaak met peper. Giet de saus over de mosselen en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 27 gram