voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Moussaka met pittige kip

Moussaka met pittige kip

ingrediënten

2 aubergines

400 gram kipfilets

400 gram kipfilets

4 eetlepels olie

1 theelepel kaneelpoeder

1 mespunt chilipoeder

400 gram vastkokende aardappels

3 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

125 milliliter warme melk


  • 1 Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze een half uur staan.
  • 2 Vermeng de kip met 1 eetlepel olie, kaneel en chilipoeder en laat even marineren.
  • 3 Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten voor en giet ze af.
  • 4 Laat de boter langzaam smelten en roer de bloem erdoorheen tot het papje van de bodem loslaat. Laat dit vooral niet bruin worden.
  • 5 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en roer flink zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
  • 6 Breng de saus aan de kook en laat hem al roerend op lage stand nog minimaal 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat dit afkoelen.
  • 7 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergineplakken af en dep goed droog.
  • 8 Spreid ze uit over een bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Bestrooi met peper en bak ze hoog in de oven in 10 minuten bruin.
  • 9 Verlaag de ovenstand naar 180°C. Roerbak de kip in een paar minuten bruin.
  • 10 Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
  • 11 Schep hier de helft van de kip op en dek af met een laag aubergineplakken.
  • 12 Vervolg met de rest van de aardappel, kip en eindig met aubergine.
  • 13 Verdeel de saus erover en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 29 gram