online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/kazen
Recepten Mousse van brie met cranberry-portsaus

Mousse van brie met cranberry-portsaus

ingredi├źnten

3 blaadjes gelatine

275 gram brie

200 milliliter slagroom

1 sinaasappel

25 gram boter

50 gram suiker

200 milliliter port

50 gram gedroogde cranberry's

125 gram blauwe druiven


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 kleine glaasjes

  • 1 Week de gelatine in ruim koud water. Snijd de korst dun van de brie. Verwarm de brie in een pan met 50 ml slagroom op een lage stand tot de kaas smelt.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine goed uit. Los de gelatine al roerend op in de warme kaassaus. Laat de saus iets afkoelen.
  • 3 Klop de rest van de slagroom stijf. Spatel deze door de kaassaus en breng op smaak met zout en peper. Schep de kaasmousse in de timbaaltjes en zet 1 uur in de koelkast.
  • 4 Trek of snijd sliertjes van de sinaas­appelschil. Kook de sliertjes 4­5 minuten in 100 ml water. Giet af en laat uitlekken. Pers de sinaasappel uit.
  • 5 Verwarm de boter met de suiker in een pan met dikke bodem tot het mengsel lichtbruin is. Voeg, van de warmtebron af, de port en 2 eetlepels van het sinaasap­pelsap toe. Kook al roerend in tot een strope­rige saus. Roer de cranberry’s erdoor en laat afkoelen.
  • 6 Houd de onderkant van de timbaaltjes met de mousse enkele tellen in heet water. Maak de rand los en keer de mousse op borden.
  • 7 Garneer met de sinaasappelsliertjes en maal er wat peper over. Giet de saus met de cran­berry’s eromheen en garneer met de druiven.

bereidingstip

Lekker met zoete wijngelei (zie recept elders op boodschappen.nl).. Vervang de brie in dit recept door camembert.. Neem plakjes peer in plaats van druiven.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 15 gram