voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

ingredi├źnten

6 romatomaten

3 vleestomaten

100 milliliter olijfolie

2 eetlepels rode vruchtenazijn

3 bollen mozzarella

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 bosje verse basilicum


  • 1 Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken.
  • 3 Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  • 4 Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen.
  • 5 Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij.
  • 6 Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes.
  • 7 Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 20 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier