voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

ingredi├źnten

6 romatomaten

3 vleestomaten

100 milliliter olijfolie

2 eetlepels rode vruchtenazijn

3 bollen mozzarella

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 bosje verse basilicum


  • 1 Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken.
  • 3 Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  • 4 Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen.
  • 5 Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij.
  • 6 Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes.
  • 7 Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 20 gram