online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Muffin met frambozen en amandelen

Muffin met frambozen en amandelen

ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel

25 gram amandelschaafsel

1 theelepel bakpoeder

75 gram suiker

200 milliliter karnemelk

1 ei

75 gram boter

5 druppels amandelaroma

100 gram verse frambozen

100 gram diepvriesframbozen


benodigdheden

muffinbakblik

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng bakmeel, amandelschaafsel, bakpoeder en suiker met elkaar.
  • 2 Meng de karnemelk met het ei en de boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Voeg eventueel wat amandelessence toe. Roer met een vork losjes door. Het is niet de bedoeling dat alles goed wordt vermengd, er mogen juist veel klontjes in het beslag zitten, want die zorgen voor luchtigheid.
  • 3 Schep de frambozen er voorzichtig door. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 170 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 4 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier