voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Munt-basilicumpesto

Munt-basilicumpesto

ingredi├źnten

75 gram blanke amandelen

2 teentjes knoflook

1 bosje basilicum

1 bosje munt

125 milliliter olijfolie extra vergine

4 eetlepels Parmezaanse kaas


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Pureer ze met de knoflook, basilicum- en muntblaadjes terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt.
  • 2 Schep de Parmezaanse kaas erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de pesto in een schone pot of serveer direct.

bereidingstip

Vervang de basilicum door rucola of jonge boerenkoolbladeren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1735 kcal
vet 168 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 36 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier