voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Muntpudding met chocolade

Muntpudding met chocolade

ingredi├źnten

6 blaadjes gelatine

1 bosje munt

1 citroen

100 gram mascarpone

25 milliliter kookroom

50 gram suiker

500 milliliter Griekse yoghurt

125 gram pure chocolade


benodigdheden

4 coupes

  • 1 Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • 2 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest fijn.
  • 3 Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit.
  • 4 Verwarm 2 eetlepels citroensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • 5 Meng de mascarpone met de kookroom en klop deze met de suiker door de yoghurt.
  • 6 Voeg de gehakte munt en het gelatinemengsel toe en klop alles tot een dikke massa.
  • 7 Verdeel laagjes chocolade afgewisseld met muntpudding over de coupes en zet deze 2-3 uur in de koelkast.
  • 8 Garneer met citroenplakjes en de blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram