voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Muntpudding met chocolade

Muntpudding met chocolade

ingredi├źnten

6 blaadjes gelatine

1 bosje munt

1 citroen

100 gram mascarpone

25 milliliter kookroom

50 gram suiker

500 milliliter Griekse yoghurt

125 gram pure chocolade


benodigdheden

4 coupes

  • 1 Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • 2 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest fijn.
  • 3 Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit.
  • 4 Verwarm 2 eetlepels citroensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • 5 Meng de mascarpone met de kookroom en klop deze met de suiker door de yoghurt.
  • 6 Voeg de gehakte munt en het gelatinemengsel toe en klop alles tot een dikke massa.
  • 7 Verdeel laagjes chocolade afgewisseld met muntpudding over de coupes en zet deze 2-3 uur in de koelkast.
  • 8 Garneer met citroenplakjes en de blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier