voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Napolitaanse karbonade met ovengedroogde tomaten

Napolitaanse karbonade met ovengedroogde tomaten

ingrediënten

600 gram pruimtomaten

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 bosje verse munt

3 eetlepels olijfolie extra vergine

2 teentjes knoflook

2 eetlepels gedroogde oregano

1 laurierblaadje

1 stukje citroenschil

100 milliliter droge witte wijn

4 schouderkarbonades

1 theelepel tomatenpuree

1 eetlepel kappertjes

6 basilicumblaadjes


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de knoflook, oregano, laurier, citroenschil en wijn.
  • 2 Wentel de karbonades in dit mengsel en laat circa 1 uur marineren.
  • 3 Neem de karbonades uit de marinade (bewaar de marinade) en dep ze droog.
  • 4 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
  • 5 Verhit de rest van de olie en bak hierin de karbonades om en om bruin.
  • 6 Neem ze uit de pan en roer de tomatenpuree los in de warme pan.
  • 7 Giet de marinade erbij, verwijder de citroenschil, roer de aanbaksels los en kook de saus enkele minuten in.
  • 8 Voeg 400 gram van de gedroogde tomaten en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Leg de karbonades in deze saus en warm nog enkele minuten mee.
  • 10 Garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 30 gram