online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Nasi goreng

Nasi goreng

ingrediënten

500 gram basmatirijst

500 gram witte langkorrelrijst

theelepel trassi

theelepel kurkuma

1 verse gember

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

2 uien

2 teentjes knoflook

2 theelepels sambal oelek

500 gram hamlappen

6 eetlepels arachideolie

6 eetlepels zonnebloemolie

3 lente-/bosuitjes

4 eieren

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels ketjap asin

4 eetlepels pinda’s

4 eetlepels gefrituurde uitjes

1 potje atjar tjampoer


benodigdheden

wok

  • 1 Kook de rijst met zout. Roer de trassi los met 1 eetlepel water en meng er de kurkuma, gember, uien, knoflook en sambal door. Schep de vleesblokjes erdoor en laat de marinade circa 5 minuten intrekken.
  • 2 Verhit 5 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in circa 15 minuten gaar. Schep de gare rijst erdoor en bak deze met de helft van de bosui even mee.
  • 3 Bak intussen de eieren in de rest van de olie en laat de dooiers heel.
  • 4 Breng de nasi goreng op smaak met de ketjap. Bestrooi de nasi met de rest van de bosui en de pinda's. Serveer met de gebakken eieren en atjar tjampoer.


voedingswaarde

energie 970 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 49 gram