voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

ingredi├źnten

250 gram basmatirijst

250 gram pandanrijst

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui

200 gram speklapjes

2 teentjes knoflook

1 verse gember

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel laospoeder

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel trassi

1 theelepel sambal oelek

300 gram spitskolen

1 eetlepels ketjap manis

100 gram Hollandse garnalen


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en spekreepjes 4 minuten. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de sambal en kool toe en roerbak een paar minuten tot de kool iets geslonken is. Voeg de gekookte rijst en ketjap toe en roerbak tot de rijst goed gebakken is.
  • 3 Voeg in de laatste minuut de garnalen toe. Deze nasi goreng met garnalen is lekker met bosui, een gebakken ei, extra sambal, gebakken uitjes en kroepoek.

bereidingstip

Eet deze nasi zo of serveer als onderdeel van een rijsttafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 22 gram