4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi uit de oven met paksoi

Nasi uit de oven met paksoi

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

1 stronk paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberpoeder
5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen en roer met een vork los. Doe de ketjap en gemberpoeder erbij, schep om en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm. Verdeel de rijst over de ovenschaal en schep de ui, paksoi en tuinerwten erdoor. Maak 4 kuiltjes in de rijst en breek boven elk kuiltje een ei. Bak de nasi 15-20 min. in het midden van de oven tot het eiwit gaar is en de rijst een beetje krokant.
  • 3 Snijd intussen de peper in ringetjes (verwijder evt. de zaadlijsten voor een mildere smaak) en de limoen in partjes. Bestrooi de nasi met de peper en gebakken uitjes. Serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip

Lekker met kroepoek en gehakte pinda's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st