voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Nectarinetaart

Nectarinetaart

ingrediënten

1 blik croissantdeeg

4 eetlepels abrikozenjam

4 nectarines

1 ei

2 eetlepels suiker

1 eetlepel geschaafde amandelen


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem en de zijkant van de vorm met deeg. Druk de naden tegen elkaar.
  • 2 Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Snijd het deeg dat over is in repen van 1,5 cm.
  • 3 Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam. Leg de nectarineplakjes overlappend in een cirkel, begin langs de rand en werk naar het midden.
  • 4 Leg de deegrepen er kruislings op en druk de uiteinden vast aan de deegrand. Bestrijk ze met het ei.
  • 5 Meng de suiker met de amandelen en strooi dit mengsel over de taart. Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 6 Lekker met een bolletje vanille-ijs of crème fraîche.

wijnadvies

Wie zoet is, krijgt een koel glaasje Castillo de Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 10 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier