voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Nectarinetaart

Nectarinetaart

ingrediënten

1 blik croissantdeeg

4 eetlepels abrikozenjam

4 nectarines

1 ei

2 eetlepels suiker

1 eetlepel geschaafde amandelen


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem en de zijkant van de vorm met deeg. Druk de naden tegen elkaar.
  • 2 Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Snijd het deeg dat over is in repen van 1,5 cm.
  • 3 Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam. Leg de nectarineplakjes overlappend in een cirkel, begin langs de rand en werk naar het midden.
  • 4 Leg de deegrepen er kruislings op en druk de uiteinden vast aan de deegrand. Bestrijk ze met het ei.
  • 5 Meng de suiker met de amandelen en strooi dit mengsel over de taart. Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 6 Lekker met een bolletje vanille-ijs of crème fraîche.

wijnadvies

Wie zoet is, krijgt een koel glaasje Castillo de Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 10 gram