online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Noedelsalade met gehaktballetjes en cashewnoten

Noedelsalade met gehaktballetjes en cashewnoten

ingrediënten

400 gram half-om-half gehakt

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 ei

1 handje verse koriander

50 gram paneermeel

300 gram noedels

300 gram Chinese eiermie

3 eetlepels wokolie

3 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels ketjap manis

struik paksoi

50 gram ongezouten cashewnoten


  • 1 Meng het gehakt met de ui, de knoflook, de peper, een flinke snuf zout, de helft van de koriander en het ei.
  • 2 Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Vorm hier kleine balletjes van en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  • 3 Kook de noedels ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af onder koud water zodat ze afkoelen en niet gaan plakken.
  • 4 Verwarm de olie en bak de balletjes in 3 porties rondom bruin. Leg de balletjes als ze allemaal gebakken zijn bij elkaar in de pan en giet er een paar eetlepels water en de ketjap bij.
  • 5 Laat ze in circa 5 minuten op lage stand gaar worden.
  • 6 Schep de mie, de paksoireepjes en de rest van de koriander door elkaar en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de balletjes over de mie en giet de pittige jus eroverheen.
  • 7 Bestrooi ten slotte met de cashewnoten.

wijnadvies

De wijnen die bij de 'Hollandse' bal worden geserveerd kunnen ook bij dit gerecht geschonken worden. Maar gezien het koele karakter kan er ook een frisse rode Bardolino van Villa Mondi bij of droge rosé van Sensas of Saint Saturnin. De witte Rueda Nava Real en de Montalto Pinot Grigio passen eveneens prima.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 37 gram